Ravintola-alalla Revenue Management tilannetta viime aikoina lähemmin seuranneena on ollut mielenkiintoista tutustua moniin eri toimintatapoihin. Myyntien seuranta päivätasolla puhumattakaan tuntitasolla on yllättävän monelle uutta. Myyntilukuja katsotaan usein, mutta niitä ei seurata järjestelmällisesti. Tällöin liikevaihdon trendien muutokset jäävät helposti huomaamatta. Myyntien kirjaaminen ja systemaattinen seuranta voidaan tehdä helposti ja ilman suuria investointeja vaativia järjestelmiä - tämäkin pieni askel voi auttaa yritystä reagoimaan ajoissa myynnin muutoksiin.

Myyntien seuranta markkina-alueella antaa vielä paremmin osviittaa miten päiväkohtaiset myynnit kehittyvät. Benchmarking Alliancen Restaurant Trends raportit kertovatkin nopeasti missä ravintolan, kokoustilan tai hotellin mahdollisuudet myynnin kehittämiseen ovat - voluumissä, hinnoittelussa tai vaikka palvelussa.

Myyntien ja markkinaosuuksien seurannan lisäksi varausten kehittymisen seuraaminen antaa usein viitteitä muutoksista yrityksen myynneissä. Näillä muutamilla askeleilla pääsee hyvään alkuun - kunhan tietoja kootaan järjestelmällisesti sekä tuloksia analysoidaan ja tulkitaan säännöllisesti.


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit

PrestigeAward20-21