Online travel agent

Online travel agent ts. OTA on yleisnimike verkossa toimiville matkatoimistoille. Yleisimpinä esimerkkeinä ovat booking.com, expedia, hotels.com jne. Perinteisten matkatoimistojen ja matkajärjestäjien online varauksia ei kuitenkaan yleensä tarkoiteta, kun puhutaan OTA-kanavista. Tyypillistä OTA kanaville on korkeat komissiot tai alhaiset nettohinnat, joihin matkatoimistot lisäävät oman osuutensa päälle. Komissiot vaihtelevat 15-25% ja ylikin palveluntarjoajasta riippuen. 

Aiemmin perinteisten matkatoimistojen varaukset saivat hinta- ja saatavuustiedot GDS kanavien kautta. Nykyisin kuitenkin osa näistäkin toimijoista saattaa olla linkittänyt online varauksensa jonkin OTA-palvelun kautta. Tällöin varaus, jonka asiakas tekee matkatoimiston tai liikematkatoimiston sivuilla saapuukiin hotelliin esimerkiksi Expedia varauksena. 


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit