HMMH Consulting Oy:n ehdotus on valittu yhdeksi kolmesta Forum Viriumin matkailuyritysten tiedolla johtamista tukevaa kokeiltavaa ratkaisua. Tarjosimme kokeiluhakuun käynti- ja kulttuurikohteiden asiakasarvioiden keräämiseen, tulosten seurantaan ja hyödyntämiseen kehitettyä ratkaisua. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä TRanki Consultingin ja hollantilaisen Olery B.V.:n kanssa. 

Hollantilaisen kumppanin Olery B.V.:n tekninen ratkaisu kerää ja kokoaa automaattisesti avointa asiakkaiden kerryttämää dataa julkisilta matkailun arviointialustoilta, kuten Google ja TripAdvisor. Julkisten asiakasarvioiden automaattista keräämistä ja anaylsointia kokeillaan 30 käynti- tai kulttuurikohteessa. Lisäksi 12 kohteella on mahdollisuus kerätä arvioita omissa suorissa kanavissa ja yhdistää nämä tiedot julkisten arvioiden kanssa, jolloin kohde saa laajemman kuvan asiakasymmärryksestä. 

Kokeilun tavoitteena on havainnoida asiakasarvioiden vaikutus käyntikohteiden toiminnassa ja saada parempi kokonaiskuva eri kohteiden vahvuuksista asiakasarvon luomisessa. Parhaimmillaan kokeilun aikana mukana olevat matkailuyritykset voivat hyödyntää tietoja ja tehdä toimenpiteitä asiakastyytyväisyyden kehittämiseksi tuottaen lisäarvoa yrityksen arkeen ja asiakkaille sekä luoden taloudellista kestävyyttä. 

Lisätietoja Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeesta: kestavaanostetta.fi  
Tiina Inki, projektipäällikkö, Forum Virium Helsinki

HMMH Consulting Oy keskittyy matkailualan tuottojohtamisen, alan digitaalisuuden ja tiedolla johtamisen kehittämiseen. TRanki Consulting on matkailun tiedolla johtamisen asiantuntija Tuomo Rankin yritys, joka konsultoi pääasiassa myyntiin ja markkinointiin sekä matkailuun ja majoitustoimintaan liittyvissä kehitysprojekteissa. Hollantilainen Olery B.V. puolestaan tarjoaa matkailu-, majoitus- ja ravintola-alalle sekä ohjelmistotoimittajille näkemyksiä ja dataa miljoonista internetissä julkaistuista asiakkaiden arvosteluista.


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit

PrestigeAward20-21

ALUEKEHITYS

 
 

ASIAKASVALMENNUKSIA

 
 

RYHMÄVALMENNUKSIA

 
 

TEKNOLOGIA