Tiedolla johtamisen ei tarvitse olla monimutkaista, sen voi aloittaa yksinkertaisilla askeleilla. Oheisessa infograafissa vinkkejä, miten päästä alkuun. 

Tärkeintä on keskittyä puhtaaseen dataan.

Vaikka ensi askel kuulostaa yksinkertaiselta, hyvin harvalla tuottojohtamista puhtaalta pöydältä aloittavalla yrityksellä on perusdata kunnossa. Perusdatalla tarkoitan tässä kapasiteetin sekä myyntien kirjautumista oikein päiväkohtaisesti sekä yrityksillä, kuten kylpylöissä tai ravintoloissa esim. tuntikohtaisesti. 

On eri asia raportoida myyntejä verottajaa varten tai taloushallinto varten kuin myynnin ja markkinoinninhallintaa varten. Turhan tuplatyön välttämiseksi nämä kannattaa yhdistää. Toisinsanoen,

  • mikäli data on kunnossa ja toimii myyntiä ja markkinointia varten toimii se myös taloushallintoa varten.
  • kun tuntimyynti on kunnossa on myös päivämyynti kunnossa (ravintolat, kylpylät, jne.)
  • kun päivämyynti on kunnossa on myös kuukausimyynti kunnossa (esim. hotellit)

Kun ajanjakson seuranta on kunnossa on myös kysynnän toteutuminen kunnossa. Hyvin nopeasti vastaan tulee seuraavan kerroksen kuoriminen eli minkälaisista asiakkaista tunti/päivä/kuukausi tason luvut koostuvat sekä tärkeimpänä, miten tulokseen voidaan vaikuttaa. 

Huom! tämä lista ei ole täydellinen lista tiedolla johtamiseen - näillä tiedoilla pääsee kuitenkin alkuun. Peruslukuja tarkastellessa datasta herää kysymyksiä, jotka ohjaavat seuraavaan toimenpiteeseen. Lisätietoja - ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0401868409. 

 

HMMH Consulting on apuna mm. oikeiden ja toimivien sovellusten kartoittamisessa, myynti- ja markkinointistrategian luomisessa, tuottojohtamisen ja tiedollajohtamisen kulttuurin sekä viiden tähden asiakaspalvelukulttuurin luomisessa. HMMH Consulting edustaa Pohjoismaiden ja Baltian johtavaa matkailutrendien tuottajaa Benchmarking Alliance Suomessa. 

 

 

 

 


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit

PrestigeAward20-21

ALUEKEHITYS

 
 

ASIAKASVALMENNUKSIA

 
 

RYHMÄVALMENNUKSIA

 
 

TEKNOLOGIA