Matkailuyritysten liiketoiminta on erilaisten sääolosuhteiden armoilla. Ympäröivä maailma on jatkuvassa muutoksessa. Välillä aurinko paistaa, toisinaan sataa vettä, joskus myös räntää tai iskee päälle kunnon hirmumyrsky tai lumivyöry. Avuksi yritykselle tulevat nyt matkailun supervoimat: Tieto, Tarina, Toiminta ja Tulos.

Kesän rauhoittuneen tartuntatilanteen ja kotimaanmatkailun piristyminen erityisesti kaupunkikohteiden ulkopuolella ei riitä alan pelastamiseen. Liikematkustuksen ja kansainvälisten vierailijoiden puuttumisen vuoksi matkailualalla on kova talvi edessä. Hiljainen aika menee monella selviytymiseen, uusiutumiskykyiset matkailuyritykset tarttuvat kuitenkin toimeen. Matkailun asiantuntijat peräänkuuluttavat nyt supervoimien haltuun ottamista.

Muun muassa kansainvälisen hotellialan innovaattorin Starwood Hotels and Resorts -ketjun toiminnassa EAME-alueen tuottojohtamisen kehitysroolissa työskennellyt, tiedolla johtamisen pioneeri Hanna Lak sanoo:

“Hiljainen aika on hyvä käyttää järjestelmien uudistamiseen ja toiminnan digitalisointiin. Näin tiedolla johtamista on mahdollista hyödyntää niin strategian suunnittelussa kuin tuloksen tehostamisessa, etenkin siinä vaiheessa kun markkinat palautuvat.”

TV- ja elokuva-alalta matkailuun oppeja ammentanut, Suomen ensimmäinen tarinallistaja, Anne Kalliomäki painottaa nyt erottumisen ja pidemmälle viedyn tuotteistamisen merkitystä.

“Kun yrityksellä on vahva oma elämyksellistävä ydintarina, saadaan brändin rakentamiseen, palvelumuotoiluun ja markkinointiviestintään voimaa. Nyt ei ole varaa rönsyilyyn!”

 Muun muassa Viking Line ja Restel Hotel Group -ketjun markkinointiviestintää tehnyt, Norjassa matkailun maisteritutkinnon suorittanut Anni Järvenpää kiteyttää matkailumarkkinoinnin merkityksen nyt seuraavasti: 

”Markkinointia voi nykypäivänä tehdä lukemattomilla eri alustoilla ja kärjillä. Kuitenkin tärkeintä on oman pääkohderyhmän tavoittaminen tehokkaimmissa kanavissa ja omalla kärkituotteella, juuri oikeaan aikaan. Haluan kovasti olla johdattamassa yrityksiä sille helpommalle polulle.”

Lopulta kyse on tietysti tuloksen tekemisestä. Omena Hotellit Oy:n ja Rax Ravintoloiden toimitusjohtajana työskennellyt Tarja Kivilahti on viimeiset 9 vuotta auttanut yrittäjiä resurssiviisaassa tekemisessä.

Tarjan terveiset matkailuyrittäjille ovat:

”Muuttuviin tilanteisiin kannattaa sopeutua nyt nopeasti. Kotimaanmatkailu jatkuu kesän malliin myös nyt talvella. Kustannusrakenne olisi hyvä miettiä niin, että laadukkaan tuotteen saa kohtuuhinnalla. Ylimääräiset kulut olisi saatava pois. Jokaisen kulurivin kohdalla on hyvä miettiä, voidaanko tämä asia tehdä tehokkaammin? Voidaanko omia kuluja saada pienemmäksi? Tarvitaan tulosremonttia ja resurssiviisasta tekemistä.”

Matkailun tiedolla johtamisen supervoimat yhdistyivät:
tuottojohtaminen, tarinallistaminen, strateginen markkinointi ja tulosremontit nyt yhdestä osoitteesta supervoimat.net.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
supervoimat.net I team(a)supervoimat.net

 

Hanna Lak – TIETO
tuottojohtaminen ja järjestelmät
Puh. 040 186 8409

Anne Kalliomäki – TARINA
tarinallistaminen
Puh. 040 537 1939

Anni Järvenpää – TOIMINTA
strateginen markkinointi ja tuottaminen
Puh. 0207 347 490

Tarja Kivilahti – TULOS
tuloksentekijä, liikkeenjohdon konsultti
Puh. 040 559 6909

Supervoimat.net-tiimi yhdistää tiedolla johtamisen tarinallistamiseen, tarinan ja datan strategiseen markkinointiviestintään, jatkuvan kehittämisen tuloksen kasvattamiseen.


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit

PrestigeAward20-21