Heti rajoitusten hellittäessä kesäkuun alussa oli nähtävissä kysynnän piristymistä. Kysyntä jakutui epätasaisesti ja erityisesti kesäkaudella aiemmin kansainvälisistä vieraista, konferenssi asiakkaista sekä massatapahtumista majoitustilat täyttäneet kohteet kärsivät edelleen. 

”Suomessa emme mittaa vielä ravintola-alan avainlukuja, joiden avulla nähtäisiin mikä on alan todellinen tilanne. Kaduilla ja ruokaravintoloissa näkyi asiakkaita - erityisesti kauniin ilman houkutellessa ihmisiä terasseille", kertoo Hanna Lak ja jatkaa "Kaupunkeihin avattaville uusille suurterasseillekin löytynee asiakkaita, mutta miten tämä lisäsaatavuus vaikuttaa jo muutoinkin kärsineeseen alaan näkynee viimeistään syksyllä. "

Kesäkuussa monella toimijalla oli vielä ovet kiinni ja samaan aikaan osa toimijoista ympäri Suomea tavoitti yksittäisinä päivinä jopa täyden 100% käyttöasteen. Kysynnän seuraaminen ja oman asiakaskunnan löytäminen on normaalin kysynnän aikana haasteelllista. Digitaalinen löydettävyys ja näkyvyys korostuvat tänä kesänä, sillä perinteiset ryhmäsegmentit ja tapahtumakävijät puuttuvat. 

Kesäkuun majoitustilastot
Kesäkuussa 2020 hotellitrendien mukaan kysyntä jakautui epätasaisesti

 

Lisätiedot: 

Benchmarking Alliance
Hanna Lak / Country Manager Finland
Puh. 040 186 8409
Sähköposti: hanna.lak (a) benchmarkingalliance.com
www.benchmarkingalliance.com

  
Benchmarking Alliance Nordic AB

Benchmarking Alliance on Pohjoismaiden ja Baltian johtavin matkailutrendien ja markkinatutkimusten tarjoaja. Trendipalvelut soveltuvat majoitusliikkeille, ravintoloille, kokoustiloille ja kylpylöille trendien ja markkinaosuuden mittaamiseen. HMMH Consulting Oy edustaa Benchmarking Alliance Nordic AB:n palveluita Suomessa.
Benchmarking Alliance Nordic AB:n kotipaikka on Tukholma.

HMMH Consulting Oy

HMMH Consulting Oy on matkailualan tiedolla johtamisen valmennuksiin erikoistunut yritys. Palveluihin kuuluvat mm. tuottojohtamisen, myynnin- ja markkinoinnin valmennukset, sekä matkailualan IT- ja digitalisointiprojektit. Toimitusjohtaja Hanna Lak on yksi Visit Finland Akatemian valmentajista. HMMH Consulting Oy:n kotipaikka on Turku.

 

Lähteet:
Hotellitilastot: Benchmarking Alliance. Benchmarking Alliance Hotel Trends -palvelun tiedot perustuvat Suomen 180 merkittävämmän hotellin ja majoitusliikkeen raportoimiin lukuihin. Tällä hetkellä (20.3.) näistä 180 toimijasta jo 15 on sulkenut ovensa kokonaan kuukaudeksi tai jopa toukokuun loppuun asti.

 


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit

PrestigeAward20-21